Quaker | Recept | Havermout carrot cake stijl

HAVERMOUT IN CARROT CAKE STIJL

Voorbereiding: 5 min.

Bereiding: 5 min.

Een "avontuurlijke zaterdag" ontbijt

Geniet van een gezond Quaker havermout ontbijt in carrot cake stijl! U hoeft enkel de wekker 15 minuten eerder te zetten, de kracht hebben om op te staan en de rest gaat vanzelf!

·         40 gram Quaker Havermout

·         6 eetlepels fijn geraspte wortel

·         1 eetlepel gemalen kaneel

·         ¼ theelepel nootmuskaat

·         1 eetlepel chia zaden

·         1 eetlepel geraspte kokos

·         3 eetlepels rozijnen

·         1 theelepel vanille-extract

·         3 eetlepels honing

·         1 1/4 kopje amandelmelk (ongezoete)

·         2 eetlepels vetvrije Griekse yoghurt

·         Een klein handje noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)

·         Cruesli® 4 Nuts

1. Meng de melk, het vanille extract en de honing in een steelpannetje.

2. Voeg vervolgens 4 eetlepels fijn geraspte wortel toe, havermout, chia zaden, rozijnen, kaneel, nootmuskaat en kokos.

3. Meng het tot één glad geheel en laat het 4 a 5 minuten zachtjes koken. U kunt eveneens ervoor kiezen om het in de magnetron te plaatsen.

4. Doe het beslag in een kommetje en laat het afkoelen voordat je de topping toevoegt.

5. Eenmaal afgekoeld? Voeg de Griekse yoghurt, de overige 2 eetlepels fijn geraspte wortel, de walnoten en Cruesli® toe aan het kommetje.

TIP:

6. Als je tijd hebt, kan je het glazuur van roomkaas maken en toevoegen in plaats van Griekse yoghurt.

7. De geraspte wortel kunt u vervangen door appel, zo krijgt u een heerlijk ontbijt in appeltaart stijl!

 

 
Quaker | Recept | Havermout carrot cake stijl

HAVERMOUT IN CARROT CAKE STIJL

Voorbereiding: 5 min.

Bereiding: 5 min.

Een "avontuurlijke zaterdag" ontbijt

Geniet van een gezond Quaker havermout ontbijt in carrot cake stijl! U hoeft enkel de wekker 15 minuten eerder te zetten, de kracht hebben om op te staan en de rest gaat vanzelf!

·         40 gram Quaker Havermout

·         6 eetlepels fijn geraspte wortel

·         1 eetlepel gemalen kaneel

·         ¼ theelepel nootmuskaat

·         1 eetlepel chia zaden

·         1 eetlepel geraspte kokos

·         3 eetlepels rozijnen

·         1 theelepel vanille-extract

·         3 eetlepels honing

·         1 1/4 kopje amandelmelk (ongezoete)

·         2 eetlepels vetvrije Griekse yoghurt

·         Een klein handje noten (bijvoorbeeld pecannoten en/of walnoten)

·         Cruesli® 4 Nuts

1. Meng de melk, het vanille extract en de honing in een steelpannetje.

2. Voeg vervolgens 4 eetlepels fijn geraspte wortel toe, havermout, chia zaden, rozijnen, kaneel, nootmuskaat en kokos.

3. Meng het tot één glad geheel en laat het 4 a 5 minuten zachtjes koken. U kunt eveneens ervoor kiezen om het in de magnetron te plaatsen.

4. Doe het beslag in een kommetje en laat het afkoelen voordat je de topping toevoegt.

5. Eenmaal afgekoeld? Voeg de Griekse yoghurt, de overige 2 eetlepels fijn geraspte wortel, de walnoten en Cruesli® toe aan het kommetje.

TIP:

6. Als je tijd hebt, kan je het glazuur van roomkaas maken en toevoegen in plaats van Griekse yoghurt.

7. De geraspte wortel kunt u vervangen door appel, zo krijgt u een heerlijk ontbijt in appeltaart stijl!