Quaker | Recept | Havermoutpap met vijgen

HAVERMOUTPAP MET VIJGEN & CACAO

Voorbereiding: 5 min.

Bereiding: 10 min.

Voor 1 persoon:

· 1/2 kopje Quaker havermout

· 1 kopje melk naar keuze

· 2 verse vijgen

· 4 gedroogde vijgen

· 1/4 theelepel gemalen kaneel

· een snufje zout

· 3 eetlepels honing

· 1 theelepel vanille-extract

· 2 eetlepels pistache nootjes

· 1/4 kopje vetvrije Griekse yoghurt

· 1 eetlepel cacaobonen

· 40 gram Cruesli® 4 Nuts 

 

1. Breng de melk aan de kook in een steelpannetje op middelhoog vuur.

2. Voeg de Quaker havermout, de kaneel en het snufje zout toe aan de pan als de melk begint te koken.

3. Verlaag het vuur en laat de havermout nog 3 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de (in blokjes gesneden) gedroogde vijgen en een 1 eetlepel honing toe.

5. Kook de havermout circa 4 a 5 minuten al roerend tot het grootste deel van de melk is geabsorbeerd.

6. Haal het pannetje vervolgens van het vuur, voeg een halve theelepel vanille extract toe en bedek de pan een paar minuten met een deksel terwijl je topping klaarmaakt.

7. Voor de topping: Meng de Griekse yoghurt, twee eetlepels honing en een halve theelepel vanille extract in een klein kommetje.

8. Doe de warme havermoutpap in een kom en voeg de topping van Griekse yoghurt, honing en vanille extract toe.

9. Maak het af met Cruesli® 4 Nuts, cacaobonen en verse vijgen.


TIPS:

Indien je veganist bent, verwissel dan de honing voor agave siroop en de Griekse yoghurt voor kokosroom.

Quaker | Recept | Havermoutpap met vijgen

HAVERMOUTPAP MET VIJGEN & CACAO

Voorbereiding: 5 min.

Bereiding: 10 min.

Voor 1 persoon:

· 1/2 kopje Quaker havermout

· 1 kopje melk naar keuze

· 2 verse vijgen

· 4 gedroogde vijgen

· 1/4 theelepel gemalen kaneel

· een snufje zout

· 3 eetlepels honing

· 1 theelepel vanille-extract

· 2 eetlepels pistache nootjes

· 1/4 kopje vetvrije Griekse yoghurt

· 1 eetlepel cacaobonen

· 40 gram Cruesli® 4 Nuts 

 

1. Breng de melk aan de kook in een steelpannetje op middelhoog vuur.

2. Voeg de Quaker havermout, de kaneel en het snufje zout toe aan de pan als de melk begint te koken.

3. Verlaag het vuur en laat de havermout nog 3 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de (in blokjes gesneden) gedroogde vijgen en een 1 eetlepel honing toe.

5. Kook de havermout circa 4 a 5 minuten al roerend tot het grootste deel van de melk is geabsorbeerd.

6. Haal het pannetje vervolgens van het vuur, voeg een halve theelepel vanille extract toe en bedek de pan een paar minuten met een deksel terwijl je topping klaarmaakt.

7. Voor de topping: Meng de Griekse yoghurt, twee eetlepels honing en een halve theelepel vanille extract in een klein kommetje.

8. Doe de warme havermoutpap in een kom en voeg de topping van Griekse yoghurt, honing en vanille extract toe.

9. Maak het af met Cruesli® 4 Nuts, cacaobonen en verse vijgen.


TIPS:

Indien je veganist bent, verwissel dan de honing voor agave siroop en de Griekse yoghurt voor kokosroom.