WAT MAAKT QUAKER Cruesli® zo lekker?

Dat je met Quaker Cruesli® lekker en voedzaam kunt ontbijten, dat weet iedereen. Waar dat hem precies in zit? We hebben de belangrijkste kenmerken van Quaker Cuesli® ontbijtgranen voor je op een rijtje gezet.

RECEPT & PRODUCTIEPROCES

Aan deze suikerreductie is jarenlang onderzoek voorafgegaan: suiker zorgt namelijk dat de granen goed aan elkaar hechten om die kenmerkende brosse structuur te bereiken. Het geheime recept? De suiker is deels vervangen door een extract van de cichoreiwortel, zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Er zijn ook aanpassingen doorgevoerd in het productieproces, om het vernieuwde product net zo lekker te maken.

CICHOREI: EEN RIJKE,
NATUURLIJKE BRON

Wat is cichoreiwortel? Het is een natuurlijk product dat we al jaren tegenkomen in de Nederlandse keuken. Wist je bijvoorbeeld dat de planten die voortkomen uit cichoreiwortel regelmatig op het menu staan? Dat is namelijk witlof en andijvie. De cichoreiwortel is een rijke, natuurlijke bron waar de prebiotische vezels inuline en oligofructose uit worden gewonnen*. Deze populaire ‘vergeten groente’ is rijk heeft van nature een milde, licht zoete smaak.

* Closa-Monasterolo R, et al, Clinical Nutrition (2013), doi: 10.1016/j.clnu.2013.02.009.


WIST JE DAT QUAKER..

Al in 1896 een verkooppunt in Nederland is gestart? In 1935 de eerste fabriek opende in Rotterdam? In 1982 de krokante muesli ofwel ‘Cruesli®’ heeft uitgevonden? En dat Quaker Cruesli® een Nederlands merk is?

WAAROM QUAKER CRUESLI?

Goed nieuws: Quaker Cruesli® is vernieuwd en bevat nu 30% minder suiker*, zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. De vernieuwde Quaker Cruesli® heeft dezelfde lekkere smaak en krokante bite die je van Quaker Cruesli® gewend bent. Zo kun je elke dag nog meer genieten. #mydailypleasure.