Ingrediënten
- Quaker Havermout 75 g
- Bloem 75 g
- Rietsuiker 150 g
- Roomboter 100 g
- Kaneel 1 mespuntje
- Zout Snufje
- Stevige appels (bijv. Goudrenet) 6
- Rietsuiker 50 g
- Roomboter 1 eetlepel
- Citroensap 1 eetlepel
- Kaneel 1 theelepel
- Optioneel: gewelde rozijnen 1/2 kopje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de Quaker Havermout, de bloem, de rietsuiker, de boter, de kaneel en het zout in een kom en kneed dit alles tot een kruimelig deegmengsel.
- Voor het appelmengsel : meng in een andere kom de appels (geschild en in stukjes gesneden) met de rietsuiker, de gesmolten boter, het citroensap, de kaneel en eventueel de rozijnen.
- Doe het appelmengsel in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
- Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het appelmengsel en bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. Het kruimeldeeg moet goudbruin zijn en de appels moeten zacht zijn.
Tip: Seveer met vanille-ijs
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT