Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

  • 65 minuten
  • 6 porties
  • per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 75 g
  • Bloem 75 g
  • Rietsuiker 150 g
  • Roomboter 100 g
  • Kaneel 1 mespuntje
  • Zout Snufje
  • Stevige appels (bijv. Goudrenet) 6
  • Rietsuiker 50 g
  • Roomboter 1 eetlepel
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Kaneel 1 theelepel
  • Optioneel: gewelde rozijnen 1/2 kopje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Doe de Quaker Havermout, de bloem, de rietsuiker, de boter, de kaneel en het zout in een kom en kneed dit alles tot een kruimelig deegmengsel.
  • Voor het appelmengsel : meng in een andere kom de appels (geschild en in stukjes gesneden) met de rietsuiker, de gesmolten boter, het citroensap, de kaneel en eventueel de rozijnen.
  • Doe het appelmengsel in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het appelmengsel en bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. Het kruimeldeeg moet goudbruin zijn en de appels moeten zacht zijn.

  • Tip: Seveer met vanille-ijs

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT