Havermout Aardbei-Banaan Smoothie

Havermout Aardbei-Banaan Smoothie

 • 15 minuten
 • 1 smoothie
 • per portie

Ingrediënten

 • Quaker Oats Express® Naturel 1 zakje
 • Aardbeien 100 gram
 • Chiazaadjes 1 el
 • Amandelmelk (je kunt ook gewone melk of bijvoorbeeld kokosmelk gebruiken) 200 ml
 • Banaan 1/2

Voorbereiding

  Soms wil je het liefst een ontbijtje dat je makkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt opdrinken. Dan is deze havermout aardbei-banaan smoothie een ware uitkomst! Super snel, voedzaam en lekker. 

  De havermout die in deze smoothie zit zorgt voor een verzadigd gevoel en een betere vertering van je voedsel, waardoor je lekker lang vol zit. Daarnaast zit deze smoothie boordevol vitamientjes. Je kunt verse aardbeien in je havermout aardbei-banaan smoothie gebruiken als ze in het seizoen zijn, maar daarbuiten kun je altijd gebruik maken van diepvries aardbeien. Zo kun je het hele jaar door genieten van deze gezonde smoothie met Quaker® Oats Express!

  Een smoothie met havermout helpt cholesterol te verlagen**.

  **Een portie Quaker havermout bevat 46% van de 3 gram béta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. Lekker met veel fruit, aardbeien zijn een bron van vitamine C. 

  **Haver helpt de cholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het cholesterolgehalte verlagen. Een portie havermout bevat 46% van de 3 gram bèta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. In het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Hart- en vaatziekten hebben meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.

  Bereiding:
  1. Doe een zakje Quaker Oats Express® in de blender. Draai deze even kort, zodat de havermout nog fijner wordt. Dit voorkomt dat er straks klontjes in je smoothie komen. 
  2. Voeg de amandelmelk, aardbeien, de chiazaadjes en de banaan toe en draai tot een glad mengsel. 
  3. Schenk de havermout aardbei-banaan smoothie in een mooie beker met een rietje voor een ultiem verwenmomentje, of doe de havermout smoothie in een reisbeker voor onderweg! 

  Voor een echt snel ontbijtje kun je ook genieten van Overnight Oats: Je maakt dit heerlijke ontbijt de avond van tevoren en neemt de pot met lekkers de volgende ochtend zo uit de koelkast mee voor onderweg.
   
Quaker Oats Express® Naturel
Quaker Oats Express® Naturel BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN