Super Havermout Brood

Super Havermout Brood

  • 80 minuten
  • 6 porties
  • 469 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 45 g
  • Halfvolle melk 300 ml
  • Ei 1
  • Zout (optioneel) 1 theelepel
  • Tarwemeel 400 g
  • Suiker theelepel
  • Lijnzaad 2 eetlepels
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Quaker Havermout 2 eetlepels
  • Avocado 1 1/2
  • Geitenkaas 6 eetlepels

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • Meng de tarwemeel, Quaker Havermout, bakpoeder, zout en lijnzaad in een kom.
  • In een aparte kom, klop suiker, ei en halfvolle melk samen tot dit goed gemengd is.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe.
  • Blijf roeren tot je droog beslag hebt.
  • Geef het beslag de gewenste brood vorm met behulp van je handen en plaats het in een licht met olie besmeerde ijzeren ovenschaal dat in de oven kan.
  • Snij een kruisvorm in de bovenkant van het brood en voeg de twee eetlepels Quaker Havermout toe.
  • Bak voor 50 tot 60 minuten totdat het brood goudbruin is en het brood een hol geluid maakt als je er op tikt.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT