Bananenbrood met schijfjes banaan

Recept Bananenbrood

  • 60 minuten
  • 16 porties
  • 274 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 50 g
  • Halfvolle melk 120 ml
  • Geprakte rijpe bananen 300 g
  • Eiwit, licht geklutst 4
  • Plantaardige olie 110 g
  • Tarwemeel 240 g
  • Suiker 50 g
  • Bakpoeder 2 theelepels
  • Gemalen kaneel 1 theelepel
  • Baking soda 1/2 theelepel
  • Zout 1/2 theelepel
  • Gemalen nootmuskaat 1/2 theelepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.  
  • Vet het cakeblik of ovenschaal in.
  • Meng de Quaker havermout en melk goed samen in een kom, laat dit 10 minuten staan.
  • Roer de geprakte banenen, eiwit en olie samen tot deze goed gemengd zijn.
  • Meng apart in een grote kom de tarwemeel, suiker, bakpoeder, kaneel, baking soda, zout en nootmuskaat, meng dit goed.
  • Voeg de havermout en het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer totdat de droge ingrediënten vochtig zijn (niet te veel roeren).
  • Giet het beslag in de ovenschaal. Bak 55 tot 65 minuten of totdat een satéprikker er droog uitkomt. 
  • Laat de ovenschaal 10 minuten afkoelen op het rooster.
  • Verwijder het gebak van het rooster en laat het helemaal afkoelen.
  • Pak dit stevig in om te bewaren.

Bananenbrood met schijfjes banaan
Quaker havermout BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN