Mini-quiche op basis van feta, rode ui en zeewier op een bord met tomaten als topping

Feta, Rode Ui & Zeewier Quiche

  • 50 minuten
  • 6 porties
  • 113 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout, gemalen 50 g
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Grote rode ui 1
  • Balsamico azijn 1 eetlepel
  • Teentje knoflook, geplet 1
  • Ongekookte spinazie, gesneden 250 g
  • Geklopte eieren (volledig) 5
  • Eiwit 4
  • Ongezoete havermelk 80 ml
  • Gemalen gedroogde nori zeewier (kan vervangen worden door 1 theelepel zout) 2 eetlepels
  • Zout Vleugje
  • Zwarte peper Vleugje
  • Brokjes feta kaas (laag in vetgehalte) 150 g

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180°C, spray de muffin bakplaat met olijfolie.
  • Verwarm de olie in een grote anti-aanbakpan over matige hitte.
  • Sauteer de uien gedurende 5 minuten, waneer deze zacht zijn, voeg balsamico azijn en knoflook toe en sauteer voor nog 5 tot 7 minuten. Voeg spinazie toe en kook de spinazie gedurende 1 minuut totdat deze verwelkt is. Zet apart.
  • In een grote kom, klop de eieren, eiwit, melk, havermout bloem, zeewier, zout en peper samen tot het volledig gemengd is.
  • Voeg kaas en het gekookte groentenmengsel toe in de kom en meng goed.
  • Giet dit uit in een muffin bakplaat en laat dit 30 minuten bakken, of totdat het mengsel stevig is.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
    Blijft gedurende 3 tot 5 dagen goed.
Mini-quiche op basis van feta, rode ui en zeewier op een bord met tomaten als topping
Quaker havermout BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN