Ingrediënten
- Quaker Havermout, gemalen 50 g
- Olijfolie 1 eetlepel
- Grote rode ui 1
- Balsamico azijn 1 eetlepel
- Teentje knoflook geplet 1
- Ongekookte spinazie, gesneden 250 g
- Geklopte eieren (volledig) 5
- Eiwit 4
- Ongezoete havermelk 80 ml
- Gemalen gedroogde nori zeewier (kan vervangen worden door 1 theelepel zout) 2 eetlepels
- Zout Vleugje
- Zwarte peper Vleugje
- Brokjes feta kaas (laag in vetgehalte) 150 g
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor tot 180°C, spray de muffin bakplaat met olijfolie.
- Verwarm de olie in een grote anti-aanbakpan over matige hitte.
- Sauteer de uien gedurende 5 minuten, waneer deze zacht zijn, voeg balsamico azijn en knoflook toe en sauteer voor nog 5 tot 7 minuten. Voeg spinazie toe en kook de spinazie gedurende 1 minuut totdat deze verwelkt is. Zet apart.
- In een grote kom, klop de eieren, eiwit, melk, havermout bloem, zeewier, zout en peper samen tot het volledig gemengd is.
- Voeg kaas en het gekookte groentenmengsel toe in de kom en meng goed.
- Giet dit uit in een muffin bakplaat en laat dit 30 minuten bakken, of totdat het mengsel stevig is.
Bewaarinstructies:
Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Blijft gedurende 3 tot 5 dagen goed.
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT