Ingrediënten
- Quaker Havermout 50 g
- Halfvolle melk 120 ml
- Geprakte rijpe bananen 300 g
- Eiwit, licht geklutst 4
- Plantaardige olie 110 g
- Tarwemeel 240 g
- Suiker 50 g
- Bakpoeder 2 eetlepels
- Gemalen kaneel 1 theelepel
- Baking soda 1/2 theelepel
- Zout 1/2 theelepel
- Gemalen nootmuskaat 1/2 theelepel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet het cakeblik of ovenschaal in.
- Meng de Quaker havermout en melk goed samen in een kom, laat dit 10 minuten staan.
- Roer de geprakte banenen, eiwit en olie samen tot deze goed gemengd zijn.
- Meng apart in een grote kom de tarwemeel, suiker, bakpoeder, kaneel, baking soda, zout en nootmuskaat, meng dit goed.
- Voeg de havermout en het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer totdat de droge ingrediënten vochtig zijn (niet te veel roeren).
- Giet het beslag in de ovenschaal. Bak 55 tot 65 minuten of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
- Laat de ovenschaal 10 minuten afkoelen op het rooster.
- Verwijder het gebak van het rooster en laat het helemaal afkoelen.
- Pak dit stevig in om te bewaren.
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT