Bananenbrood

Recept Bananenbrood

  • 60 minuten
  • 16 porties
  • 274 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 50 g
  • Halfvolle melk 120 ml
  • Geprakte rijpe bananen 300 g
  • Eiwit, licht geklutst 4
  • Plantaardige olie 110 g
  • Tarwemeel 240 g
  • Suiker 50 g
  • Bakpoeder 2 eetlepels
  • Gemalen kaneel 1 theelepel
  • Baking soda 1/2 theelepel
  • Zout 1/2 theelepel
  • Gemalen nootmuskaat 1/2 theelepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet het cakeblik of ovenschaal in.
  • Meng de Quaker havermout en melk goed samen in een kom, laat dit 10 minuten staan.
  • Roer de geprakte banenen, eiwit en olie samen tot deze goed gemengd zijn.
  • Meng apart in een grote kom de tarwemeel, suiker, bakpoeder, kaneel, baking soda, zout en nootmuskaat, meng dit goed.
  • Voeg de havermout en het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer totdat de droge ingrediënten vochtig zijn (niet te veel roeren).
  • Giet het beslag in de ovenschaal. Bak 55 tot 65 minuten of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
  • Laat de ovenschaal 10 minuten afkoelen op het rooster.
  • Verwijder het gebak van het rooster en laat het helemaal afkoelen.
  • Pak dit stevig in om te bewaren.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT