Havermout Pannenkoeken

Havermout Pannenkoeken

  • 15 minuten
  • 6 porties
  • 173 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 45 g
  • Tarwemeel 150 g
  • Bakpoeder 2 theelepels
  • Zout (optioneel) 1/4 theelepel
  • Halfvolle melk 250 ml
  • Lichtgeklutst ei 1
  • Plantaardige olie 1 eetlepel

Voorbereiding

  • Meng de tarwemeel, havermout, bakpoeder en zout goed in een grote kom.
  • In een aparte kom, voeg melk, ei en olie toe, roer dit goed.
  • Voeg de vloeibare ingrediënten toe tot de droge ingrediënten, roer totdat de droge ingrediënten vochtig worden (roer niet te veel).
  • Verwarm de bakpan over een gemiddeld tot warme hitte (of verwarm elektrische pan voor op 190°C). Vet deze pan lichtjes in.
  • Voor elke pannenkoek, giet 55g beslag in de warme pan. Draai deze om als er bubbels op de bovenkant komen en de zijkanten gebakken lijken. Draai dit éénmaal om.
  • Serveer en geniet!

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT