Maniokpoeder (kan vervangen worden door 80 g bloem)
40 g
Matchapoeder (kan vervangen worden door 1/2 theelepel vanille extract)
1/2 theelepel
Vermalen, gedroogde zeewier
klein snuifje
Ei
1
Ongezouten boter
10 g
Olijfolie
2 theelepels
Optioneel:
Griekse yoghurt (laag in vet)
45 g
Frambozen
30 g
Voorbereiding
Steek het wafelijzer aan op de warmste stand en laat deze tot een zo hoog mogelijke temperatuur komen.
Laat de boter en de olie smelten in een kleine pan of de magnetron.
Voeg de banaan en alle andere ingrediënten in een blender en laat deze blenden (het mengsel zal er bubbelig uitzien).
Smeer het olie/boter mengsel over het wafelijzer en voeg 1/3e van het beslag op het wafelijzer, het beslag zal zich verspreiden en verdikken terwijl het aan het bakken is.
Laat de wafel 2 minuten in het ijzer, kijk dan of deze knapperig is of nog iets langer nodig heeft.
De wafel zal knapperig zijn en een goudachtige kleur hebben. Blijf verder wafels maken met het overige beslag en serveer dit onmiddelijk. Je kan de wafels serveren met frambozen en yoghurt.