Maniok, Havermout & Matcha Wafel

Maniok, Havermout & Matcha Wafels

  • 45 minuten
  • 3 porties
  • 229 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 100 g
  • Banaan 1/2
  • Bak Soda 1/2 theelepel
  • Citroen, geperst 1
  • Maniokpoeder (kan vervangen worden door 80 g bloem) 40 g
  • Matchapoeder (kan vervangen worden door 1/2 theelepel vanille extract) 1/2 theelepel
  • Vermalen, gedroogde zeewier klein snuifje
  • Ei 1
  • Ongezouten boter 10 g
  • Olijfolie 2 theelepels
  • Optioneel:
  • Griekse yoghurt (laag in vet) 45 g
  • Frambozen 30 g

Voorbereiding

  • Steek het wafelijzer aan op de warmste stand en laat deze tot een zo hoog mogelijke temperatuur komen.
  • Laat de boter en de olie smelten in een kleine pan of de magnetron.
  • Voeg de banaan en alle andere ingrediënten in een blender en laat deze blenden (het mengsel zal er bubbelig uitzien).
  • Smeer het olie/boter mengsel over het wafelijzer en voeg 1/3e van het beslag op het wafelijzer, het beslag zal zich verspreiden en verdikken terwijl het aan het bakken is.
  • Laat de wafel 2 minuten in het ijzer, kijk dan of deze knapperig is of nog iets langer nodig heeft.
  • De wafel zal knapperig zijn en een goudachtige kleur hebben. Blijf verder wafels maken met het overige beslag en serveer dit onmiddelijk. Je kan de wafels serveren met frambozen en yoghurt.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT