Ingrediënten
- Verse dadels zonder pit 120 g
- Rauwe (dus ongebrande) cashewnoten of blanke amandelen 60 g
- Geraspte kokos (3/4 kop) 75 g
- Quaker® Havermout Muesli Noten 60 g
- Vloeibare honing of agave siroop 2 el
- Olie (zonnebloem) 3 el
- Hennepzaad 2 el
- Zout 1/4 tl
- Handje hazelnootjes
Voorbereiding
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en draai alles fijn. Het mengsel blijft van een redelijk losse structuur, maar als je in het dadelmengsel knijpt moet het een beetje aan elkaar blijven plakken.
- Bekleed een ringvorm van maximaal 20 cm doorsnede met een stuk bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel zodat het dadelmengsel gelijkmatig verdeeld is.
- Laat de dadeltaart een aantal uur opstijven in de koelkast. In principe is twee uur genoeg.
- Bewaar de dadeltaart in de koelkast, dan blijft het mooi stevig.
- Strooi wat kokosrasp en Quaker® Havermout Muesli Noten over de dadeltaart bij servering!
Verwen jezelf en anderen met deze overheerlijke dadeltaart. Niet alleen heerlijk als traktatie voor bij de koffie, maar door voedzame ingrediënten ook nog eens goed als ontbijt! Deze dadeltaart maak je met verse dadels, geraspte kokos en Quaker® Havermout Muesli Noten, en hoeft niet de oven in. De dadels zijn natuurlijk cruciaal in deze dadeltaart met noten. Zorg ervoor dat de dadels goed dik en vlezig zijn. Goede dadels kun je halen bij een groentewinkel bij jou in de buurt.
Valt de dadeltaart met noten in de smaak? Bekijk dan eens de heerlijke andere gebaksrecepten van Quaker® en verras je vrienden en familie bijvoorbeeld met muffins of warme wafels
Muesli Noten
BEKIJK PRODUCT